Osterøy

Træet på OsterøyTræet på Osterøy er et restaurert småbruk, vel 100 år gammelt. Det ligger vel 10 kilometer fra Bruvik på Osterøys østside. Hytten ligger bare 200 meter over havet i idylliske omgivelser, med fine turmuligheter sommer som vinter. Det er fine fiskemuligheter i Torvavatnet (bruk gjerne makk), og enda bedre i Blomdalsvatnet like nedenfor. Ved Torvavatnet ligger en liten robåt som gjestene kan bruke. Det er fritt fiske i alle vann i området.

Hytten har ikke innlagt strøm og vann. Man koker på gasskomfyr som også har stekeovn. Træet gård er restaurert spesielt med tanke på barn, barnefamilier og grupper, som barnehager og skoleklasser. All bruk av hytten må registreres hos Bergen Turlag, hvor du også må hente høkkel. Depositum kr. 200,- for nøkkel. Gunstige priser for skoleklasser/barnehager.

Hytten er lett tilgjengelig via grusvei en knapp kilometer fra parkeringsplass. Her er bøker og spill for barn. Det er også laget en aktivitetsperm for området. Den inneholder tips til uteleker/aktiviteter, kart og matoppskrifter til stormkjøkken. Permen kan lånes mot et depositum på kr. 100,-.

Den letteste atkomsten er å bruke privatbil. Ruten er da Osterøy over broen, videre til Bruvik hvor man tar av mot Hakanes. Ved Vassdalstjørni tar man av til høyre til Hesjedalen/Træet (skiltet). Herfra ca 5 kilometer til parkeringsplass ved bom. Vel 500 meter å gå på kjerrevei fram til hytten. Vinterstid bør man finne egnet parkering ved første gård (vis hensyn, også bl.a. til brøytebiler), ved snø kan man gå til hytten på ski. Idyliske Torvavatnet ved Træet gård.Det er merkede ruter fra Blomdalsleitet (parkeringsplassen ved bommen) til Høgafjellet og til Rispingen, begge flotte turer. Fra Rispingen har man storartet utsikt over Sør- og Veafjorden og fjellene mot sør. En fin tur er også å følge kjerreveien fra hytten videre til Grøttå, som ligger i sjøkanten mellom Sørfjorden og Veafjorden. Fra veien kan man også ta turen oppom Hikletten.

Ellers er det trivelig bare å være i området rundt hytten, der er tilrettelagt for bål og bålkos. I enkelte kalde perioder om vinteren er det mulig å bruke fossen like ved til fosseklatring. Både Rispingen og Høgafjell er fine områder for skiturer. Det er anlagt natursti rundt hytten, og det er båt og kano til fri benyttelse for gjestene.

UTM*: 32V 317773 6718777
*Med forbehold om feil.
Tlf i sesong: 55 33 58 10
Eies av:
Bergen Turlag
Drives av:
Bergen Turlag


Åpningstider og betjeningsgrad
Fra 2007-01-01 Til dato 2007-12-31
Betjeningsgrad : ubetjent
Bergen Turlag


Osterøy.com © 2006 **